Voor een meer open verbinding

Een blik vanuit een andere hoek, een kijkje ‘out of the box’ – het kan een wereld van verschil maken wanneer je grip probeert te krijgen op je relatie. Soms willen jij en je partner graag naar elkaar toe trekken, maar lijkt het niet mogelijk te zijn om weer opnieuw te verbinden. Wat helpt, is relatietherapie in Utrecht. Of je nu besluit tijdens de therapie om helemaal voor je relatie te gaan of om er een punt achter te zetten, systeemtherapie helpt je om alles in juiste banen te leiden.

Lees meer

Binnen elk gezin ontstaat een samenwerking met mooie en minder fijne patronen. Om deze te kunnen doorbreken en vervangen door een gezondere dynamiek, is het nodig om eerst in kaart te brengen hoe de samenwerking was of nu nog steeds is… Lees meer

In elke liefdesrelatie tussen partners is het een enorme uitdaging om voor langere tijd een gewenste verbinding tussen twee (of meer) autonome individuen te behouden. Om te delen met elkaar wat we voelen, wat we verlangen, welke begeertes er opspelen in en buiten de relatie…  Lees meer

Samen kijken we naar hoe relaties jou hebben gevormd tot wie je nu bent en hoe jij relaties vormgeeft zoals je bent. We proberen steeds meer verdiepend zicht te krijgen op hoe je gezin van herkomst functioneerde, welke rol jij daarin had en hoe de dynamiek in het gezin zijn sporen heeft gezet in jou…  Lees meer

Ervaringen

“Roeland wist met zijn open houding, geduld en begrip een veilige setting te creëren waardoor ik mij op mijn gemak voelde om mijn verhaal te doen. Op mijn eigen tempo, waarbij Roeland me wel uitdaagde om uit mn comfortzone te komen om mijn blokkades te onderzoeken. Juist omdat hij me de ruimte gaf, groeide er een basis van vertrouwen waarin ik steeds opener durfde te zijn. A small step for mankind, a giant leap for me! Roeland is een zorgzame professional die je met zijn kennis en inzicht een spiegel voorhoudt zodat je zelf kan ontdekken wat je nodig hebt.”

Contact

Mail ons

0 + 1 = ?

Locaties

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Artikelen

Op zoek naar meer verbinding

In liefdesrelaties willen we ons graag veilig voelen. Veilig door de zekerheid dat het 'wij' blijft bestaan maar ook onze 'ik' daarin mag floreren. Laatst hoorde ik een mooie zin dat voor mij een mooie omschrijving geeft van iemand die veilig gehecht is: "Zij kan goed alleen zijn en goed samen zijn".

Als jouw reactie in het hier en nu buitenproportioneel lijkt, is het zeer waarschijnlijk van toen en daar

Als jouw reactie in het hier en nu buitenproportioneel lijkt, is het zeer waarschijnlijk van toen en daar. Ervaringen in onze jeugd genereren een blauwdruk voor de beleving van alles in het verdere leven. Wat we voelen is een gevolg van hoe we alles interpreteren van wat er gebeurt.

Romantische interacties worden bepaald door hechting

Mocht je het experiment niet kennen, kijk dan vooral het filmpje van het 'still face experiment'. Hierin zie je hoe een baby die nog niet kan praten, al vol in verbinding staat met haar moeder. Ze ontdekken de wereld, delen ervaringen en het kind voelt geluk.