Voor een meer open verbinding

Binnen het gezin heeft iedereen invloed op elkaar. Als twee kinderen vaak ruzie maken, als een ouder depressief is of als een kind in de puberteit terecht komt, dan ervaart elk gezinslid die situatie. Soms kunnen veranderingen iets positiefs teweeg brengen in een gezin, maar soms kan het ook negatieve gevolgen hebben voor de leden. Is de sfeer in het gezin afgekoeld of is er vaak ruzie? Dan is dat voor niemand fijn. Samen in gezinstherapie gaan, kan in dit geval de oplossing bieden.

Lees meer

Binnen elk gezin ontstaat een samenwerking met mooie en minder fijne patronen. Om deze te kunnen doorbreken en vervangen door een gezondere dynamiek, is het nodig om eerst in kaart te brengen hoe de samenwerking was of nu nog steeds is… Lees meer

In elke liefdesrelatie tussen partners is het een enorme uitdaging om voor langere tijd een gewenste verbinding tussen twee (of meer) autonome individuen te behouden. Om te delen met elkaar wat we voelen, wat we verlangen, welke begeertes er opspelen in en buiten de relatie…  Lees meer

Samen kijken we naar hoe relaties jou hebben gevormd tot wie je nu bent en hoe jij relaties vormgeeft zoals je bent. We proberen steeds meer verdiepend zicht te krijgen op hoe je gezin van herkomst functioneerde, welke rol jij daarin had en hoe de dynamiek in het gezin zijn sporen heeft gezet in jou…  Lees meer

Ervaringen

“Roeland wist met zijn open houding, geduld en begrip een veilige setting te creëren waardoor ik mij op mijn gemak voelde om mijn verhaal te doen. Op mijn eigen tempo, waarbij Roeland me wel uitdaagde om uit mn comfortzone te komen om mijn blokkades te onderzoeken. Juist omdat hij me de ruimte gaf, groeide er een basis van vertrouwen waarin ik steeds opener durfde te zijn. A small step for mankind, a giant leap for me! Roeland is een zorgzame professional die je met zijn kennis en inzicht een spiegel voorhoudt zodat je zelf kan ontdekken wat je nodig hebt.”

“Vanaf moment één wist ik al dat ik bij Roeland op de goede plek zat. Zijn open en kwetsbare houding zorgde snel voor een veilige omgeving waarin alles besproken kan worden. Keer op keer weet Roeland bij mij tot de kern te komen en vragen te stellen die confronteren en mij uit mijn comfortzone halen. Ik ben enorm dankbaar voor de gesprekken met Roeland, zonder twijfel een van de beste investeringen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dank Roeland!”

“Dank je Roeland. Voor je luisteren, je vragen, observaties en aanmoedigingen maar vooral voor de veilige plek die je voor mij en mijn beide ouders hebt weten te creëren. Ik heb meer begrip en erkenning van ze gekregen dan ik ooit had durven hopen. De dingen die jij ons hebt laten inzien en meegegeven, zijn heel dierbaar zowel voor mij persoonlijk als voor mijn ouders en de doorwerking op het hele gezin pakt zo positief uit. Dank je voor je eigen openheid. De herkenning heeft mijn gevoel van eenzaamheid verkleind. Je bent een tuinder van geluk!”

“Ik vond in Roeland een therapeut die me zover kreeg om de pijn, het verdriet en het ongemak op te zoeken en écht aan te gaan. Ik heb gezocht naar een therapeut die me uit zou dagen om voorbij mijn eigen analyses te gaan voelen. OVER mijn gevoelens praten doe ik al sinds mijn tienertijd heel makkelijk en op het therapeutische af maar bij mij is dat, misschien paradoxaal, juist een uitstekende manier om bij de échte emotie vandaan te blijven; een coping stijl die lekker werkt maar je in de weg zit als je verlangt naar heling. Het lukt Roeland om je behoorlijk aan de tand te voelen, en dat wel in een veilige, zorgzame setting. Als je voorbij de bullshit wenst te komen en een doortastende therapeut zoekt, dan kan ik Roeland van harte aanraden.”

Contact

Mail ons

1 + 1 = ?

Locaties

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Artikelen

Je partner helpen? niet doen!

/
"Helpen als partner? Niet doen!" Als ik dit zeg tegen cliënten,…

Gelijkwaardigheid in Partnerrelatie

/
Blog over je eigen cirkel, als beeld van jouw leven en dat waar jij verantwoordelijk voor bent

Op zoek naar meer verbinding

In liefdesrelaties willen we ons graag veilig voelen. Veilig door de zekerheid dat het 'wij' blijft bestaan maar ook onze 'ik' daarin mag floreren. Laatst hoorde ik een mooie zin dat voor mij een mooie omschrijving geeft van iemand die veilig gehecht is: "Zij kan goed alleen zijn en goed samen zijn".